ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

Η Αυξητική Μαστών είναι μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Οι γυναίκες θέλουν την αυξητική μαστών για διάφορους λόγους.

Η γυναίκα αισθάνεται πως οι μαστοί της είναι πολύ μικροί ή έχουν διαφορά μεγέθους μεταξύ τους είτε διότι διαπιστώνουν αλλαγές στο σχήμα και στο μέγεθος τουςμετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό άλλα και μετά από απώλεια βάρους. Σε άλλες περιπτώσεις  είναι σχετικά ικανοποιημένες από τους μαστούς τους και απλά τους θέλουν πιο γεμάτους.

Συχνά μετά από απώλεια βάρους, την πάροδο της ηλικίας ή τη γέννηση ενός παιδιού οι μαστοί μιας γυναίκας μπορεί να αλλάξουν σε σχήμα και μέγεθος και αυτό είναι πολλές φορές η αιτία για μια γυναίκα να θέλει την αυξητική μαστών.

Η επέμβαση αυτή χρησιμοποιώντας τα ενθεμάτα σιλικόνης είναι για τους πλαστικούς χειρουργούς η πιο δημοφιλής επέμβαση για να βελτιώσουν το σχήμα και το μέγεθος των μαστών της γυναίκας. Η αυξητική μαστών με ενθέματα σιλικονης μπορεί να χαρίσει  στην γυναίκα καλλίτερες αναλογίες στο σώμα της και αυτό να τη βοηθήσει παρά πολύ αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή της.

Είμαι Κατάλληλη για Αυξητική Μαστών ;

Αν μία από τιςπαρακάτω καταστάσεις σας είναι οικεία τότε είσαστε κατάλληλη για αυξητική επέμβαση μαστών:

  • Αισθάνεστε μειονεκτικά για το σχήμα και το μέγεθος των μαστών σας.
  • Ρούχα που εφαρμόζουν πολύ καλά στην μέση σας, είναι πολύ φαρδιά για το μπούστο σας.
  • Αισθάνεται καλλίτερα φορώντας ολόσωμο μαγιό ή φόρμα.
  • Οι μαστοί σας έχασαν την σφριγηλότητά τους και έγιναν μικρότεροι αφότου κάνατε παιδιά.
  • Η απώλεια βάρους επηρρέασε το σχήμα και το μέγεθος των μαστών σας.
  • Ο ένας από τους δύο μαστούς σας είναι σημαντικά μικρότερος.

Κατά την εξέταση θα ερωτηθείτε για το μέγεθος των μαστών που επιθυμείτε και για οτιδήποτε άλλο που εσείς νομίζετε πως είναι σημαντικό για το σχήμα των μαστών σας.

Αυτό θα βοηθήσει τον Δρ Ταμπαρόπουλο να κατανοήσει τις προσδοκίες σας και να καθορίσει τι μπορεί ρεαλιστικά να επιτευχθεί. Επίσης, για να σας μετριασθεί το άγχος σχετικά με το μέγεθος, η γυναίκα ερχόμενη στο ιατρείο  θα δοκιμάσει διάφορα μέγεθη ενθεμάτων φορώντας ένα ειδικό στηθόδεσμο ούτως ώστε να επιλέξετε το μέγεθος που της ταιριάζει.

Η αυξητική μαστών είναι η επέμβαση που σχεδιάστηκε για την αύξηση του μεγέθους των πολύ μικρών και υποπλαστικών μαστών.

Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει και σε εσάς για να αυξήσει το μέγεθος και να βελτιώσει το σχήμα του μαστού σας εφόσον αυτοί έχουν μικρύνει μετά από εγκυμοσύνη ή θηλασμό. Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμεύουν επίσης και σε άλλες καταστάσεις όπως : αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή για καρκίνο, ή σε γυναίκες με ασσύμετρους μαστούς όπου ένα ένθεμα στο μαστό μπορεί να εξισορροπήσει την διάφορα στο μέγεθος.

Κίμων Ταμπαρόπουλος | Πλαστικός Χειρουργός Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, European Board Certified